با قتل اين دو تن كه توسط نيروهاي آمريكايي صورت گرفت دو ضلع اين مثلث خطرناك از هم پاشيد و به اين ترتيب طومار زندگي ننگين و آكنده از جنايات آنان در هم پيچيده شد.
عدي وقصي كه هر يك چهل و سي هشت سال سن داشتند تقريبا از اوايل دهد هشتاد ميلادي در تمام جنايات پدر خود شريك بودند.
تشكيل سازمانهاي امنيتي مخوف ، نيروهاي ويژه، فداييان صدام و گارد جمهوري عراق زير نظر عدي و قصي صورت گرفت.
عدي كه فرزند ارشد صدام حسين به شمار مي آمد علاوه بررياست كميته ملي المپيك رياست عاليه تلويزيون الشباب و مديريت روزنامه بابل را نيز به عهده داشت.
عدي كه داراي شخصيتي ماجراجو، هوسران و انتقامجو بود به عنوان حلقه وصل بين پدر خود و عشاير وفادار به حزب بعث عراق عمل مي كرد.
اين عشاير كه عمداتا مناصب مهم لشگري و كشوري را در هرم حكومت رژيم سرنگون شده صدام حسين بين خود تقسيم كرده بودند از سه عشيره مهم "الشمري"، "الجبوري" و "الدوري" تشكيل مي شدند.
عشيره الشمري كه بزرگترين عشيره شمال عراق هستند و مشخصا در موصل اقامت دارند در طول 35 سال حكومت بعث عراق در كليه جنايات اين رژيم شركت داشتند و عمده فعاليت مردان طايفه الشمري كه نفوذ وسيعي در سوريه، عربستان، يمن و كشورهاي حوزه خليج فارس دارند در كارهاي تجاري و دادو ستد هاي كلان متمركز بود.
افراد اين عشيره به دليل پيوند سببي با طايفه التكريت با استفاده از رانت حكومت بعث به ثروت هاي كلاني دست يافتند.
اين عشيره تقريبا بخش وسيعي از امنيت مناطق شمال عراق را در حكومت صدام حسين به عهده داشتند.
افراد عشيره منفور الشمري در جريان عمليات "انفال" در سال 1986 كه منجر به قرباني شدن بيش از 25 هزار تن از كردهاي شمال عراق شد، نقش مهمي داشتند.
محور ديگر هرم قدرت حكومت سابق بعث عراق عشيره الجبوري است.
اين عشيره كه معمولا در مناطق جنوبي عراق مانند بصره ، ناصريه و العماره ساكن هستند خود را جزيي از پيكره حكومت بعث عراق مي دانند.
افراد اين قبيله در طول جنگ تحميلي عراق عليه ايران تلاش كردند تا بافت دموگرافي و ساختار جمعيتي مناطق جنوبي عراق را تغيير دهند. آنان از طريق اخراج شيعيان جنوب عراق و مصادره اموال آنان به ثروت كلاني دست يافتند.
عشيره الجبوري در سركوب انتفاضه شيعيان جنوب عراق در سال 1991 دوشادوش ارتش رژيم سابق صدام شركت داشتند.
اغلب افراد حزب بعث و جيش الشعبي عراق از افراد اين عشيره تشكيل مي شدند و به همين دليل پس از سقوط صدام همچنان به اين رژيم وفادار مانده اند.
سومين محور تشكيل دهنده ساختار حكومت منفور بعث صدام، عشيره الدوري عراق است كه در غرب بغداد ، فلوجه و الرومادي ساكن هستند.
افراد اين عشيره غالبا مناصب سياسي ، دانشگاهي و فرهنگي در حكومت صدام حسين به عهده داشتند.
برخي اعضاي عشيره الدوري در معاملات نفتي و مقاطعه كاري هاي كلان داخلي دست داشتند و به همين دليل پس از عشيره التكريت ، ثروتمند ترين طايفه در منطقه مياني عراق به شمار مي آيند.
اين سه عشيره پس از طايفه تكريت كه صدام حسين نيز وابسته به آن است يك مجموعه شبه نظامي براي مبارزه با نيروهاي آمريكا تشكيل دادند.
هدف آنان در حقيقت اخراج نيروهاي اشغالگر نيست بلكه بازگرداندن صدام حسين به قدرت مي باشد.
عمليا ت مسلحانه اي كه هر روز در مثلث بغداد ، الرماديه و الفلوجه عليه نيروهاي آمريكايي صورت مي گيرد توسط افراد عشاير تكريت ، الشمري، الجبوري و الدوري سازماندهي مي شود.
افراد اين چهار عشيره به علت وابستگي شديد به حكومت صدام حسين اقدام به مخفي ساختن صدام نموده و مذبوحانه تلاش مي كنند تا از طريق ايجاد جنگ چريكي عليه نيروهاي اشغالگر و آشوب داخلي بار ديگر رژيم سرنگون شده صدام حسين را بازسازي كنند.
با اينكه اغلب مردم عراق به ويژه شيعيان مايل نيستند به نيروهاي اشغالگر در اين كشور باقي بمانند اما به اين دليل كه عشاير چهارگانه تكريت، الشمري، الجبوري و الدوره تنها به خاطر بازگشت به وضعيت سابق با نيروهاي آمريكايي مبارزه مي كنند با آنان همكاري نمي كنند.
به هر حال با قتل عدي و قصي تقريبا بقاياي رژيم سابق عراق رو به نابودي نهاده و پس از قتل و يا دستگيري احتمالي صدام حسين كه در آينده اي نزديك صورت مي گيرد پرونده اين رژيم براي هميشه بسته خواهد شد.
عدي و قصي دو فرزند صدام حسين كه همراه پدر خود مثلث شومي را در قتل و كشتار مردم عراق تشكيل داده بودند روز گذشته (سه شنبه) در مخفي گاه خود در شهر موصل عراق به هلاكت رسيدند
کد خبر 12657
نظر شما